Viewscapes

 

COMMITMENT

Gulf Coast Growth Ventures' goal is to minimize the visual and acoustic impact of the facility on local residents, the surrounding community and schools. The design of the proposed project will include buffer zones to help mitigate aesthetic impacts to near neighbors. The operating area would be set further back, at a distance from the roads, to provide more aesthetic views and mitigate acoustic impact for near neighbors. We will keep the community informed about project design and viewscapes as the project progresses.

PROCESS

The project engaged a local architectural firm to help visualize what the project would look like at the proposed San Patricio site. The preliminary design renderings below provide estimated heights of the tallest structures on site and the heights of comparable structures for reference.

VIEWS

 

FACILITY OVERVIEW

OFFICE BUILDING

STREET VIEWS

(potential San Patricio site)

Notes: Renderings are preliminary concepts and are subject to change. Structure heights are estimated. 

 

APPROXIMATE STRUCTURE HEIGHTS 

 

LIGHTING

The project’s lighting design is very early in the development stages; however, the objective is to help minimize lighting impacts. Three ways the project is working on this include:

  1. Minimizing lighting within the facility while maintaining Occupational Safety and Health Administration standards and other safety and regulatory requirements.
  2. Evaluating the use of Dark Sky lighting, which minimizes glare and reduces the amount of light that leaves the facility. This requires safety reviews prior to implementation.
  3. Exploring options to minimize lighting above ground level to the extent practical and safe, such as adding switches so that lights on towers would only be turned on when someone has to go up onto a structure.

 


View PDF   Previous Page Next Page